BAIM Consultancy staat voor Business Analyse en Informationmanagement. Wij zijn de schakel tussen het bedrijfsdomein en het IT-domein. Daarnaast zijn wij uw gesprekpartner en adviseur voor het management en adviseren we klanten over ontwikkelingen en trends op het gebied van informatiemanagement waarbij we rekening houden met de belangen, prioriteiten en doelstellingen van uw organisatie. Wij analyseren (een gedeelte van) de organisatie, documenteren bedrijfsmodellen, -processen of systemen en beoordelen of begeleiden implementaties.

Als er een nieuw informatiesysteem opgezet of aangeschaft moet worden, moeten de wensen van de klant vertaald worden naar technische oplossingen. Hiervoor is een Business Analist nodig die kennis heeft van bedrijfsprocessen alsook technische kennis. De Business Analist zal de behoeften van de eindgebruiker of klant vertalen voor de IT-afdeling, om zo de wensen van de klant op een goede manier te kunnen implementeren. Zodoende zal de Business Analist als tussenpersoon op vele verschillende vlakken kunnen werken en communiceren, en zowel IT-modellen kunnen creëren als Business Solution formuleren en aandragen.

Wij kunnen voor u:

  • Projecten managen of veranderingen implementeren op het gebied van informatiemanagement of hebben daarbij een adviserende rol.
  • Gesprekspartner zijn van managers en collega’s van primaire en ondersteunende processen om samen te kijken naar de problemen in hun werk, deze analyseren en vertalen naar een concrete informatiebehoefte.
  • Zoeken naar de beste functionele oplossing waarbij steeds gekeken wordt hoe er meer gehaald kan worden uit het proces met hedendaagse technieken.
  • Bijdrage leveren aan het beleid rondom informatiemanagement of het informatievoorzieningsbeleid en dit vertalen naar regelgeving, richtlijnen en beheersinstrumenten.
  • Toetsen van de effectiviteit van de beleidsmaatregelen en adviseren over het bijstelling van beleid.
Wie is BAIM Consultancy?